22 juni 2021

Advocatenkantoor Advocom binnenkort dubbel zo groot

BERINGEN, 22 juni 2021 – Advocom, een van de vaste waarden binnen de Limburgse advocatuur, groeide de voorbije jaren stap voor stap. Het gevolg? Het huidige kantoor is te klein geworden voor de 19-koppige equipe. Daarom investeren de Beringse advocaten in de bouw van een nieuw kantoor, vlak naast het huidige pand. 

De aandachtige chauffeur die de voorbije weken passeerde op de Paalsesteenweg, had het al in de mot: rond Advocom zoemt het van de bedrijvigheid. Op dit moment is de afbraak van het naburige pand namelijk volop aan de gang, om tegen de zomer van 2022 plaats te ruimen voor een gloednieuw complex.

“Advocom verkiest een positieve onderhandeling of bemiddeling boven een (soms aanslepende) rechtszaak. Die pragmatische aanpak valt in de smaak bij onze klanten”, legt oprichter Luc Savelkoul uit. “Op die manier groeiden we de voorbije decennia van een team van 5 naar een kantoor van 19 mensen: 15 advocaten en 4 ondersteuners. Om iedereen het nodige werkcomfort te blijven bieden, investeren we nu in een nieuwe uitvalsbasis. Daarvoor gaan we in zee met aannemer BMP Building Services en Jamaer Architecten.”

Kantoorgebouw wordt bedrijvencomplex

Het nieuwe hoofdkantoor zal meer dan dubbel zo groot zijn dan de huidige werkplek, becijfert de jongste vennoot Peter Vlietinck : “Ons nieuwe kantoor beslaat meer dan 1.000 m2, goed voor 30 werkplekken, 3 vergaderzalen, een bibliotheek en een multifunctionele seminariezaal. Buiten zijn er 27 parkeerplaatsen en een stalling voor 15 fietsen. Vanop het terras heb je een prachtig zicht op de vallei en de inkomhal wordt opgevrolijkt met een heus doorkijkaquarium.”

Het nieuwe en het huidige pand vormen samen een bedrijvencomplex: “Vanuit de gemeenschappelijke ingang kun je naar het bestaande of het nieuwe kantoorgedeelte. Voor het bestaande kantoor staan we open voor een huurder, bijvoorbeeld een ander dienstenbedrijf.”

“Zoals Ajax in het voetbal”

Als ‘founding father’ ging Luc Savelkoul indertijd een associatie aan met voormalig burgemeester Marcel Mondelaers: “Toen we groeiden, verhuisden we begin jaren 2000 vanuit het centrum van Beringen naar ons huidige adres op de Paalsesteenweg. Met deze nieuwbouw zitten we opnieuw gebeiteld voor minstens 20 jaar.”

De locatie durft dus al eens te wisselen. Maar binnen het team vielen er door de jaren heen opvallend weinig veranderingen te noteren. Een opmerkelijk gegeven binnen de volatiele advocatuur: “Het leeuwendeel van de vennoten begon hier ooit als stagiair. Omdat ze groeikansen kregen binnen onze vlakke structuur, bleven ze het kantoor door de jaren heen trouw. Je kunt het vergelijken met een topploeg uit het voetbal. Jaarlijks geven we de kans aan een talentvolle stagiair met groeipotentieel, naar het voorbeeld van een topploeg als Ajax. Liever dat dan een ploeg gevestigde waarden geforceerd bij elkaar te kopen. Nee, wij zijn geen Manchester City of PSG (lacht).”

Meer info? Neem gerust met ons contact op.

* * *

Zie ook: 

Berings advocatenkantoor Advocom wordt dubbel zo groot. (Het Belang Van Limburg, 22 juni 2021)

VKW is positief met Advocom - Advocom binnenkort dubbel zo groot. (VKW, 22 juni 2021)

Advocatenkantoor Advocom uit Paal gaat uitbreiden (Internetgazet, 22 juni 2021)


Advocatenkantoor Advocom binnenkort dubbel zo groot

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x